VYŘAZENÍ Z BRNO OPEN 2011 - Kuba

08.02.2011 22:33

Po všelijakém vystoupení v základní skupině Brno open 2011, které nakonec vedlo k postupu, se vydala velmi netradičně poskládaná sestava na zápasy osmi-finálové skupiny. Jak se nám dařilo a zda jsme postoupili nebo nikoliv se můžete dočíst v následujícím reportu.

Při velké absenci téměř poloviny stabilních členů týmu (Michal, Pavel, Aleš a Milous), jsme v neděli dokázali sestavit solidní sestavu, hlavně díky ještě stále čerstvým posilám v našem kádru, tak i bratru Ondry K. - Broňkovi. I když se sestava zdála být spíše útočně laděná, na hřišti se to moc neprojevilo a o to víc překvapila místy v obraně.

V prvním zápase jsme narazili na tým Kalábek, který známe z naší 1. třídy, i když asi v ne úplně stejné sestavě. Už jednou nám to pěkně nandali v podzimní části soutěže a v neděli se toho rozhodně nebáli znovu. S naprostou jistou nám nasázeli 7 gólů, na které naše dva nestačili. Popravdě můj gól byl velmi povedený, ale lepšímu výsledku stejně nepomohl. Jistota s jakou nás soupeř přehrával, hlavně díky dobře nacvičeným signálům, na které jsme nedokázali vůbec reagovat, byla výsledkem zaslouženého vítězství. Naše ambice se proto mohli upínat už jen na další dva zápasy, které jsme museli oba vyhrát.

Dalším soupeřem nám bylo družstvo Madrid, kterému jsme tentokrát menší výprask zařídili v soutěži my. Přesto jsme do zápasu šli s naprostým respektem. Ve velmi vyrovnané bitvě, kde po dlouhé době makal celý tým (samozřejmě včetně brankáře), jsme dokázali vstřelit první gól. Respektive Ondra F. „hodil“ po gólmanovi balón a ten byl tak zaskočený jeho malou razancí, že mu nezbylo než ho propustit až za svá záda. Soupeř musel s blížícím se koncem zápasu sáhnout po hře bez brankáře, která se mu stala osudnou a Ondra F. zařídil do prázdné brány pojistku vítězství 2:0.

Je velká škoda, že pěkný výkon z jednoho zápasu nedokážeme přenést i do toho dalšího. Proti nám nastoupili celkem mladí hráči San Marina, jenž sice občas působili mimo hřiště trošku zvláštním a podivným dojmem, na hřišti si však počínali se značnou jistotou. Po našem neoslnivém výkonu bez výraznějších náznaků na gól, se soupeři podařilo nám góly uštědřit rovnou 4 a bylo rozhodnuto.

S jednou výhrou v osmi-finále jsme své účinkování v letošním ročníku museli ukončit trochu dříve než loni. Celkově mi minulý rok přišel o trochu lepší a to nejen našim celkovým čtvrtým místem. Možná to bylo lepší úrovní celé soutěže nebo týmovou pohodou, která panovala po celé 3 měsíce a celkem s nezvyklou lehkostí jsme turnajem proplouvali až do jeho samotného konce.

Zpět