VĚČNĚ DRUZÍ

19.02.2013 18:10

Vzhledem k tomu, že se darebným mladíkům nezadařilo regulérně nahlásit tradiční Brno Open, bylo třeba vymyslet alternativní výplň zimní přestávky.  Přelom ledna a února se tak protentokrát nesl ve znamení turnajů zcela jiných, než bývalo zvykem.

Prvním z nich byl „futsalový“ turnaj v Březolupech (okres Zlín). Nevídané dobrodružství!!! Sraz v 6 hodin ráno byl pro mnohé to nejpříjemnější, co nás ten den potkalo :D
Cesta byla pohodová, na místo jsme dorazili včas a na návsi v Březolupech nás vítala krásná fasáda místní multifunkční haly. Ovšem… (teď by měla následovat dlouhá předlouhá pasáž zahrnující pojímání o všech nešvarech, které se skrývaly za vstupními dveřmi, ale protože existuje i minimální šance, že by si to tu někdo z účastníků - nedejbože pořadatelů mohl přečíst a příští rok by hrozilo násilí hned u vchodu, zdůrazním pouze sakra malou halu, sakra divný pravidla a sakra nadržený protihráče s krvavýma očima, kteří by pro těch 10 000 za první místo hodlali jít i s kudlou v zubech a sekyrou v ruce… :) )
Dobrá věc se ale podařila a po urputném boji sestava Luděk, Tibor, Dino, Mara D., Paťa D., Mara S., Chuck a Paťa E. odváží vyloženě „uloupených“ 5 000 Kč za druhé místo! Ve finále v postatě prostě vyhrál ten, kdo pro tu výhru byl schopen víc obětovat… víc… soupeřů… obětovat… :D
Nehledě jen na sportovní výsledek, byla to výborná akce, kde jsme se dozvěděli například o Chuckovic talentu rozdávat orgasmy na potkání, zjistili jsme kolik toho (guláše) snese žaludek, že branky stačí vlastně jen namalovat na zeď…  :)

Na druhý turnaj jsme jeli o týden později až do daleké Prahé! A proč toho teda nevyužít a zrovna si to neudělat hezký…
Prago futsal cup se konal 9.2. v Bráníku, kde jsme se i ubytovali. Drobné počáteční rozpaky rozčísl příjezd auta s poslední várkou účastníků zájezdu a tak se po vyslání zvědů a šťastném nálezu Tobacco baru mohlo začít slušně diskutovat u sklenky něčeho dobrého. Vlastně čehokoli, co teklo…
Idylku mírně kazila snad jen  Chuckova lehká jazyková bariéra, kdy si ze startu (se stovkou v kapse) objednal místo pivka drinčíček za 130,- , místo Kaťáků (Michalovo přání) řval na mistra u pultu ať pustí kačáky, půl večera se vydával za kapitáná zde se soustředící reprezentační jednadvacítky a nakonec všem v tramvaji vysvětlil, jakže je to s jeho studijní motivací a školní docházkou. To vše za neustálého hýkání „šak jóóó“ ! Bylo to skvělé!    
Bydlení, bych řekl, bylo možná až luxusní na to, co se vrátilo první večer z výletu po štrýtu :)
A protože se (mírným podvodem) dostali všichni na lůžko včas, dobře se spalo a vůbec nikdo nechrápal, zvládli jsme i na tento turnaj dorazit včas a fit! :)
Do turnaje se skočilo rovnýma nohama a k překvapení všech (teda hlavně tomu mému) se celkem hladce postoupilo do vyřazovacích bojů. A tak jsme vyřazovali, vyřazovali a vyřazovali…. a najednou finále! To přineslo nejen zajímavý futsalový prvek, kdy jeden tým urputně betonuje u své branky všechno, co se hýbe a druhý se snaží vyhnout penaltovému rozstřelu, ale taky trochu vzrušení v podobě šarvátky Mary Stehlíka s jedním bujným Pražanem :D  
No a na penalty klasika, takže poté, co Chuck zas málem „zastřelil slunko“, odváží sestava Martin V., Tibor, Mara D., Paťa D., Mara S., Chuck, Paťa E., Aleš K., Michal S., Kuba a Sagoš pohár za druhé místo i z Prahy.
Super výlet, v obou turnajích předvedená dobrá hra a zajímavý ucelení týmovýho ducha :)
Díky všem za dobrou atmosféru a snad to není naposledy, co se takto výletovalo :)

Mimochodem… při „sprintu na tramvaj“ mě předběhl Aleš… (!!!)  :D


                                                                                                                  Ondra K.

Fotky ZDE !

Zpět