OZNICA CUP 2010

03.08.2010 12:23

K prvním ostřejším testům před blížící se sezonou jsme zavítali do spřáteleného „Valašského království“, kde jsme se utkali s týmy převážně fotbalovými, hráno ovšem na futsalovém hřišti a s futsalovými pravidly.

V prvních dvou utkáních jsme neměli vážnější problémy a s týmy Růžďka a domácí Oznice jsme si poradili shodnými výsledky 6:0. V těchto utkáních se střelecky blýskl Pavel Nečas, který měl po dvou utkáních na kontě 5 branek a začínal si dělat zálusk na titul nejlepšího střelce turnaje. V posledním zápase jsme narazili na tým „Alternátoru“, loňského vítěze turnaje, a shodou okolností bylo toto utkání zároveň zápasem o první místo v tabulce. Soupeř se na nás evidentně připravil a od začátku utkání se zatáhl před vlastní branku odkud vyrážel do rychlých brejků. Zpočátku jsme soupeře zamkli na vlastní polovinu a prakticky do ničeho je nepouštěli. Soupeři se však z ojedinělého protiútoku podařilo šťastnou střelou dostat do vedení a to byla voda na jeho mlýn. Ještě víc se zatáhl před vlastní bránu a prakticky každý náš pokus o střelu byl zblokován. Soupeři také nahrával velmi nekvalitní terén, antukové hřiště bylo již hodně rozryté a kombinace na něm značně vázla. Po dvou našich chybách v obraně se soupeři podařilo ještě do poločasu dostat do třígólového vedení. Do druhé půle jsme nastoupili s velkým odhodláním a touhou po kontaktním gólu, který by toto utkání ještě zdramatizoval. Soupeř se nezmohl na nic víc než pouhé odkopávání, stálý tlak však vyústil po spoustě zahozených šancí pouze v jeden jediný gól. Když jsme se však nadechovali k poslednímu náporu, přišla standardní situace soupeře (který se snad potřetí v druhé půli dostal na naši polovinu) a nepokrytý útočník soupeře pohodlně vsítil čtvrtou branku.

Celkově celý turnaj hodnotím i přes zklamání z druhého místa poměrně kladně. Doufejme že do začátku soutěže zapracujeme ještě na větším důrazu před brankou a tím i proměňování šancí, a také (jak nám to předvedl náš poslední soupeř) na tom jak je důležité se po každém útoku rychle vrátit do obrany a tam si na těsno pokrývat své útočící hráče.

Výsledky:

TJ Hustopeče – Růžka     6:0
TJ Hustopeče – Oznice    6:0
TJ Hustopeče – Alternátor 1:4

Celkové pořadí:

 

1.        Alternátor ............ 9 bodů

2.        TJ Hustopeče ....... 6

3.        Oznice .................1

4.        Růžďka ............... 1 bod

Zpět