NOVOROČNÍ TURNAJ JE ZA NÁMI...

11.01.2011 20:54


A co že se po něm a o něm psalo v místním tisku?




Novoroční turnaj ve futsalu nabídl vyrovnané souboje a atraktivní hru



Jedenáctou kapitolu napsal o víkendu Novoroční turnaj,
  posvěcený Brněnskou asociací futsalu. Turnaj si díky výbornému prostředí v Městské sportovní hale Hustopeče a pořadatelskému umu organizátorů z místní TJ Agrotec získal uznání mužstev z celé Moravy a pevné místo v jejich zimní mezisoutěžní přestávce. Do Hustopečí se sjelo 24 mužstev, která první den bojovala v osmi skupinách o postup do osmifinále. „Každoročně se turnaj snažíme něčím zatraktivnit. Loni to bylo účastí některých známých prvoligových fotbalistů, letos jsme chtěli turnaj rozšířit o zahraniční týmy. Pozvání přijaly futsalové týmy ze Slovenska a bohužel na poslední chvíli se omluvily maďarské týmy. Do budoucna však chceme vsadit právě na rozšíření tohoto turnaje o větší počet zahraničních účastníků,“ hodnotí organizaci turnaje jeden z pořadatelů Michal Stehlík z místního futsalového oddílu TJ Agrotec.

Do bojů v základní skupině nastoupilo i šest hustopečských týmů, z nichž čtyři postoupily do nedělního vyřazovacího systému  play-off. Velice vyrovnaná a velmi dobrá hra však na postup do finále nestačila. „Hustopečské týmy měly na to, aby postoupily vysoko a postaraly se tak o diváckou atraktivitu turnaje. Papírovým favoritem však byly týmy startující v nejvyšších futsalových soutěžích, a to se projevilo i v konečném pořadí,“ dodává Michal Stehlík.  Vítězem letošního turnaje se stal výběr prvoligových futsalistů pod názvem Royal Gygolos, který ve finále porazil futsalisty Košic 6:1. O třetí místo si to v malém okresním derby rozdali Velké Němčice a fotbalisté Uherčic. Z vítězství v poměru 4:2 se nakonec radovaly Uherčice, které si tak odnesly pohár za třetí místo.
Mezi poslední čtyři týmy se bohužel nedostal ani jeden tým z Hustopečí. Velice dobrý výkon na hřišti předvedli dorostenci a zároveň odchovanci hustopečského fotbalu a nečekanými zvraty,  dravou hrou až do posledních sekund si zajistili postup hodně vysoko. „Alpínci“,  výběr mladých hustopečských fotbalistů podlehl ve čtvrtfinále až po velkém boji Velkým Němčicím 0:1.

S organizací a dobrou hrou byli spokojeni nejen pořadatelé, ale i samotní hráči . „Je tu krásná hala, dobrá atmosféra, fajn lidi a kvalitní týmy, takže se sem rádi vracíme,“ tvrdí spokojeně zástupce slovenského týmu Košických junáků Marek Hrabčák. Novoroční turnaj ve futsalu i letos nabídl divákům výbornou podívanou na rychlé a technické akce s příjemným sportovním zážitkem.  


Výsledky turnaje:

finále
Royal Gygolos - Košice (SR) 6:1

o 3.místo
Orli Velké Němčice - Bosňácký Bob 2:4

nejlepší střelec
Stanislav Lerch (8 branek) - Royal Gygolos

nejlepší brankář
Michal Dolíhal - Bosňácký Bob

 

Zpět