ROYAL GYGOLOS OBHÁJIL VÍTĚZSTVÍ V NOVOROČNÍM TURNAJI (2012)

16.01.2012 14:56


Již po třinácté pořádal futsalový oddíl TJ Agrotec Hustopeče tradiční "Novoroční turnaj ve futsalu". I v tomto roce nabídl turnaj velmi kvalitní úroveň hry, dramatické souboje a také nečekané výsledky.

„Tento turnaj si všechna mužstva oblíbila a jezdí sem pravidelně, přestože se tyto zimní turnaje rozšířili po celé Jižní Moravě,“ pochvaluje si účast a úroveň turnaje jeden z pořadatelů Michal Stehlík. „Naší výhodou je to, že když jsme s tímto turnajem začínali, tak taková nabídka ještě nebyla a mužstva našemu turnaji zůstala věrná. Jsme rádi, že jsme zjistili, že obsadit dvacet čtyři míst v turnaji není pro nás problém. Máme dokonce i zahraniční účast. Přijeli sem již podruhé naši kamarádi z Košic a myslím, že právě oni ten turnaj velice obohatili, protože hrají velmi kvalitní futsal,“ řekl na adresu loňského finalisty Michal Stehlík.

V náročném dvoudenním turnaji se představilo hned několik hustopečských týmů. Po boji ve skupinách se čtveřice z nich probojovala do osmifinále. Tam ale hned tři z nich svou pouť turnajem skončili. Bohužel osmifinálový los svedl dohromady dva nejlepší domácí týmy: vítěze jedné ze skupin Ňouma team a pořádající TJ Agrotec Hustopeče. V „domácím“ souboji byl lepší TJ Agrotec, který si celý zápas držel vedení a s jistotou vyhrál 3:1 a postoupil do čtvrtfinále.

„Tohoto soupeře jsme před několika týdny porazili a tak si věříme, že pouze u tohoto zápasu nezůstane a minimálně boj o medaile bude náš,“ věřil v úspěch svého mužstva před čtvrtfinálovým utkáním proti V.Němčicím jeden z organizátorů turnaje a druhý trenér TJ Agrotec Hustopeče Jan Stehlík. Jeho přání se nakonec splnilo. Po vítězství nad V.Němčicemi postoupili domácí hráči mezi čtveřici nejlepších. Vysněnou cestu do finále jim ale znemožnil tým Bosňácký Bob z Uherčic. A tak na hustopečské futsalisty čekal souboj o třetí místo s výběrem břeclavských fotbalistů, hrajícím pod názvem B-52. S tímto týmem se hustopečští futsalisté potkali v turnaji již po druhé. Ve skupině s nimi prohráli těsně 0:1 a podobně dopadl i druhý jejich duel. V zápase, který nabídl skvělou podívanou a napínavý průběh, měli domácí hráči i trochu smůly. Po velkém boji nakonec prohráli 3:4 a v celkovém pořadí jim patří nepopulární čtvrtá příčka.

Mezi favority turnaje patřil od začátku výběr brněnských ligových a divizních hráčů hrajících pod názvem Royal Gygolos. V loňském roce tento celek celý turnaj vyhrál a letos přijel do Hustopečí obhajovat vítězství. „Kluci hrají různé futsalové soutěže, ať už je to liga nebo divize a toto je takové zpestření přípravy na soutěže. Nemáme tady sice úplně nejsilnější složení, ale naším cílem je zase vyhrát. Je to sice rok od roku těžší, protože ta úroveň tady je vysoká, ale vyhráli jsme to už třikrát, tak proč ne počtvrté,“ směje se Marek Jašek z týmu Royal Gygolos. Jeho tým nakonec prošel celou soutěží až do finále. Tam narazil na již výše zmiňovaný celek z Uherčic, který obhájci nedal ve finále nic zadarmo. Nakonec se ale musel sklonit před herní převahou svého soupeře, který o výsledku zápasu rozhodl už v prvním poločase, kdy si postupně vypracoval tříbrankové vedení. Nakonec celek Royal Gygolos po vítězství 5:2 obhájil poprvé v historii tohoto turnaje své loňské vítězství.

Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Tomáš Sadílek z celku Arsenal Kuřim a nejlepším brankářem hustopečský Zdeněk Beran. A na závěr jedno poděkování: Pořadatelé turnaje děkují všem sponzorům a Městu Hustopeče za celoroční podporu, bez které by se tento turnaj nemohl uskutečnit.

Finálové výsledky:

finále:
Royal Gygolos - Bosňácký Bob 5:2 (3:0)

o 3.místo
B 52 - TJ Agrotec Hustopeče 4:3 (2:1)


Video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=NntPyTJkZWg&amp;feature=player_embedded<br

 

Zpět