I. přátelák za námi, Hustopeče poráží San Marino 3:2

03.09.2014 13:29

Sezóna se pomaličku blíží a tak bylo třeba z tréninkové haly přejít i k přípravným zápasům.
Nachystaných je jich rovnou 5, síly poměříme se soupeři z kraje, divize a dokonce i s druholigovým Amorem Vyškov! 


K první větší zkoušce jsme zajížděli v pondělí 1.9. na palubovku do Tišnova, kde jsme věděli, že nás nebude čekat nic lehkého. San Marino, známý a kvalitní soupeř, který je vždy velmi produktivní, nám už v podstatě odjakživa herně neseděl a měli jsme s ním v poli vždy problémy. Tentokrát jsme se ale nezalekli rychlého startu a docela úspěšně útočili, i odráželi nepříjemné nakopávané a srážené balóny soupeře. Od začátku se hra přelívala z jedné strany na druhou, ovšem přesnějšímu zakončení bránili na obou stranách pohoví brankáři. Ujal se až volný přímý kop z Tibora Feketeho, který otevřel skóre svým tradičním uměním „mrdni do teho a nějak to tam spadne“ :D
 Další branky jsme už nepřidali a díky dobře fungující obraně s jistým Martinem Vlachem za zády ani soupeř scóre neměnil, tím pádem první třetina (utkání se hrálo na 3x25 min) skončila 0:1.

Druhá třetina začala v docela velkém tempu a hra se více otevřela. Domácí nejprve srovnali, po zmatcích po rohovém kopu, na což ale měl okamžitou odpověď znovuzrozený sniper Zdenek Očenášek hrající v útočném tandemu s novou a velice šikovně se jevící posilou – Romanem Danielem. Střela cca ze 6 metrů mezi nohy golmana mění stav na 1:2. Domácí často zkoušeli pálit ze všech pozic a kontrolovat tak pozornost našeho golmana. Jednu ze střel jsme nešťastně tečovali a Vlach nedosáhl. 2:2. Tímto výsledkem končila i druhá třetina.
K třetině třetí se do brány postavil Luděk Dolíhal a svůj dobrý výkon ozdobil nulou, čím potěšil všechny okolo a hlavně i týmovou kasu :) Deset minut před koncem se po krásné situaci prosadil opět Očenášek a jelikož mi už neinkasovali, zápas skončil za stavu 2:3 pro naše barvy.

Celkově se jednalo o futsalově pěkný zápas ve vysokém tempu, který nabídl i spoustu zajímavých situací a hlavně pěkných brankářských zákroků, což bylo asi oboustranně ozdobou večera. Soupeř byl velice šikovný a bylo vidět, že oběma týmům by přechod z umělých trávníků do haly mohl herně jenom prospět. Další měření sil se San Marinem proběhne ve středu 10.9. od 20:30 hod v hustopečské hale.

Sestava: Vlachos, Luděk - Tibor, Paťa D., Kuba - Dino, Chuck, Roman, Oča

Pohled na článek soupeře + fotky najdete ZDE!
 

Zpět