Do nového roku správnou nohou? Ani ne...

09.01.2018 17:03

Co si budeme povídat, podzimní část aktuální sezóny se hustopečským futsalistům vydařila takřka na výbornou a úspěšně tak okupují druhé místo tabulky s jedním zápasem k dobru a minimální ztrátou na první příčku. Ba co víc (a nechtějme to přivolávat), jako jediný tým v soutěži pořád ještě neokusili hořkost porážky :)

Redaktoři z atraktivní a laickou i zasvěcenou veřejností oblíbené FB stránky to shrnuli takto:

- Nejlepším útokem se pyšní Hustopeče, které sází 8,2 gólu na zápas. Nejvíc se naopak na dopravení míče do soupeřovy brány nadře Vyškov, který vyprodukuje pouze 2,1 trefy na duel.
- Nejhůř se góly dávají Vinohradům, které soupeřům dovolí jen 2,1 branky na zápas. Nejslabší je v tomto ohledu opět Vyškov, který loví míč ze sítě 9,1krát za utkání.
- Nikdo zatím nedokázal porazit Hustopeče, které ztratily body jen za dvě remízy. Bez vítězství je naopak Vyškov, který urval jediný bod. Remízovým králem je béčko Atrapsu, nerozhodně skončily 4 z jeho 11 zápasů.
- Výrazně lépe se daří hostům než domácím celkům. Ve svých halách celky urvaly 94 bodů, zatímco ty hostující si jich odvezly 118. Třeba béčko Atrapsu doma získalo pouhých 5 bodů, zatímco venku 14. Líšeň doma vybojovala jediný bod, venku 6.
- Nejproduktivnějším hráčem soutěže je hustopečský Zdeněk Očenášek s 27 body, nejvíc gólů však nastříleli Filip Sládek z Troubska a Lukáš Obruča z Bučovic (19). Nejlepším nahrávačem je bučovický Jan Chadima s 12 asistencemi, o jednu méně má Milan Němeček z Troubska.
- Nejvíc nesobeckým hráčem je Martin Kasálek z béčka Helasu, který ještě nedal ani gól, ale už 8 jich připravil. Bilanci 0+5 má Radek Úlehla z Gladiators.
- Nejvíc diváků (aspoň podle oficiálních statistik) na své domácí zápasy přitahují Hustopeče, na které chodí 57,8 lidí na duel. Následuje Troubsko s 29,5 diváky na utkání.
- Nejtrestanějším hráčem soutěže je Prokop Šimeček z STŽ, který nasbíral 4 žluté a jednu červenou kartu. 5 žlutých má na kontě David Jašinský z Troubska.
- Rozhodčí vyloučili celkem 13 hráčů.
- Nejslušnějším týmem soutěže jsou Atraps s 6 žlutými a žádnou červenou kartou. Následují Gladiators, Líšeň (7+0), Hustopeče a Technika (5+1).
- Nejtrestanějšími celky jsou Blansko (9+3) a Troubsko (13+1).


No nečte se to hezky? :)
Člověk by si řekl, že po krátké vánoční pauze se tak setká mančaft motivovaný a plný chuti v takto dobrých výsledcích pokračovat :D
Ne však tady! K prvnímu zápasu jarní části jsme vyrazili v neděli podvečer na hřiště brněnských Gladiátorů v sestavě unavené a částečně ještě „pod vlivem“ :) Poslední zápas před přestupem do Tanga chytající Kuňa navíc přijížděl na poslední chvíli z Prahy a celou noc oka nezavřel… Konečný výsledek 9:6 je tak spíš dílem zázraku, než nějakého umu a je to snad naposledy, kdy jsme jeli na špíl v takto dezolátním stavu ;)    

Takto zhodnotil zápas věčně ambiciózní, leč tentorkrát ne zcela "fit" hrající Marek Stehlík:
V neděli nás čekal tým Gladiators Brno. Půlka týmu měla po celodenním turnaji, druhá po kvalitním večírku... Někteří z nás už měli problém se dostat do šatny, která byla v 3.patře brněnské haly.
Po z naší strany těžkopádném úvodu jsme se dostali do vedení 2:0, které jsme po našich chybách během 2 min ztratili, i tak poločas skončil 3:2. Vedení jsme do 29.min navýšili na 8:2. V posledních 10ti min. jsme soupeři dovolili zkorigovat skóre na konečných 9:6.


Nezbývá, než si oddechnout a soustředit se na dalšího soupeře, kterým bude v sobotu večer brněnský Helas B! A půjde o hodně. V případě výhry by hustopečští totiž odskočili v tabulce Helasu na pohodlný náskok devíti bodů a o čelo by se tak rvali už hlavně s Troubskem a FFT Vinohrady. Tímto bychom vás tedy rádi pozvali jak na tento zápas, tak na již 18. ročník tradičního Novoročního turnaje, který se tento víkend v hustopečské hale odehraje také a utká se na něm 24 našlapaných mančaftů z širokého okolí.
Přijďte nás podpořit a užít si víkend doslova plný futsalu :)

Zpět