Devítibodová neděle hustopečských futsalistů

01.11.2016 12:57

Parádní víkend mají za sebou futsalisté Hustopečí! Dařilo se jak A týmu, jenž ve svém třetím utkání KP porazil brněnské Gladiátory, tak Béčku ve třetí třídě, které uloupilo v Brně bodů rovnou šest.

Áčko nastupovalo v hale na ulici Střední v 19:00 proti Gladiátorům. Soupeře dobře známe, vždyť už se jednalo o 13. vzájemný soutěžní zápas napříč soutěžemi, přičemž v celkové bilanci měli brněnští mírně navrch (6 výher, jedna remíza, pět proher). V neděli jsme jeli do Brna vyrovnat stavy úplně!

Vzhledem k tomu, že Gladiátoři dělají obvykle čest svému jménu, věděli jsme, že budou hrát velmi důrazný futsal plný dobrých náběhů, silových soubojů a nebezpečných střel. A i když tomu tak opravdu bylo, skóre zápasu jsme jako v první otevírali my pěknou střelou Lukáše Černého v osmé minutě. V jedenácté minutě přišel slabší moment našeho gólmana Kunického, který špatným výběhem nabídnul soupeři vyrovnání a ještě v téže minutě šli Glads do vedení (1:2). Jakoby chtěl ale chybu napravit, převzal Kuňa doslova otěže zápasu a začal servírovat jednu parádní přihrávku za druhou a po gólu Jirky Gajdoše se šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2.
Výsledková tabule se pak v první části druhé půle docela „zapotila“, když se skóre zápasu přelévalo z jedné strany na druhou. Velkou zásluhu na tom měl jak celkově pětibrankový příspěvek Jirky Gajdoše, tak silná podpora zakládání útoků ze strany brankáře Kunického a trpělivá hra celého týmu! Značnou část druhého dějství jsme tak díky tomu odehráli na polovině soupeře, drželi balón i zápas pod kontrolou, využívali skulinek v obraně a došli si pro vítězství  8:5!

„Zápas nabídnul všechno, co trenér nemá rád! :D Přelévání skóre, důrazné souboje i brankáře pohybujícího se po polovině soupeře :D  Obsahoval ale taky spoustu zajímavých situací, pěkných akcí a pro nás rozhodně i spoustu nových zkušeností… Dalo se na něj dívat, padaly góly a vzhledem ke konečnému výsledku jej můžeme hodnotit pozitivně. Celý tým makal, hrál disciplinovaně a šel si za výhrou… Díky moc všem zúčastněným ;)  „


B tým hrál v neděli o pár hodin dříve a taky velmi úspěšně. Hned v prvním zápase na něj čekal soupeř z nejsilnějších, první tým skupiny D – WestŽab B. Ten ovšem netušil, že se Michal Stehlík zřejmě někdy po ránu nadechl k životnímu zápasu! :D
Jeho hattrick a výborný výkon Zdenka Berana v brance zajistily hustopečským vítězství 5:4 a velmi vzácné tři body do tabulky, kde se letos pohybují spíš v nižších patrech. Další tři body (snad ještě důležitější) sebrali hráči B týmu po výhře 5:0 Interu, díky čemuž tak týden před koncem podzimní části sezóny odskočili na 4 body od sestupových pozic. Tři góly v zápasech přidal i Pavel Nečas a je tak pouhý gól od vedení tabulky střelců!



Zpět