Další výhra! Hustopeče vrací podzimní porážku Bučovicím!

23.02.2015 10:39

V 18. Kole se v hustopečské hale setkaly dva týmy v úplně odlišném rozpoložení. Na jedné straně my, Agrotec, který prohrál jednou z posledních šesti zápasů a na straně druhé hostující Orli, kteří nevyhráli dlouhých 6 zápasů. Bylo ovšem jasné, že to nebude žádný odevzdaný soupeř. Vždyť na jejich palubovce jsme schytali debakl 9:2.
Od začátku zápasu jsme se drželi pokynů našeho lodivoda Ondřeje Kušniera, který určil vyčkávací taktiku s pozornou obranou, do které se zapojili i útočníci, kteří následné vyráželi do rychlých kontrů. Výbornou poziční hrou jsme dobře se pohybujícího soupeře nepouštěli do brankových šancí, a když z jednoho protiútoku byl míč sražen na roh, přišel čas na nacvičený signál, který se zvládl na jedničku a Tomáš Janota otevírá skóre, 1:0. I nadále jsme čerpali z rychlých přechodů obrany do útoku, a když se zrodilo přečíslení 2 na nikoho, nebylo co řešit. Jakub Caha na zadní tyči, 2:0. Mezi střelce se po osmizápasové pauze vtěsnal i Petr Havelka. Jak jinak, opět to vzniklo z naší zrychlené hry směrem dopředu. Když se pár minut před poločasem zapsal i Petr Dolíhal, pro kterého to byl 5. gól ve dvou utkáních, do kabin se šlo za stavu 4:0.
Druhý poločas začal ve stejném duchu, jako byl poločas první. Po pá vteřinách vsítil gól roku Zdenek Očenášek. Na prsou si zpracoval těžký míč, otočil se za svoji pravou rukou a z voleje poslal míč pod víko branky, 5:0. Po dvougólovém nádechu se soupeř snažil ještě o zvrat v power-play. Tu jsme ovšem přečkali na výbornou, když se do prázdné svatyně trefil opět Petr Dolíhal. Následný gól Orlů přinesl už jen kosmetickou úpravu skóre.
Konečný výsledek 6:3 a 3 získané body znamenají, že se s naprostou jistotou hustopečští Býci v Krajském přeboru objeví i příští rok.

Martin Vlach

Zpět